14/11/14

Els 'drons', un negoci que s'enlaira

Empreses, professionals i universitats dels EUA veuen els avions no tripulats com un sector emergent i lucratiu.

Als Estats Units, multinacionals, emprenedors i universitats no volen esperar. Volen arribar preparats a l’any 2015, per quan s’espera que sigui legal l’ús comercial de vehicles aeris no tripulats. L’ús civil dels drons s’albira com un bon negoci de futur, que crearà milers de llocs de treball i generarà milions de dòlars cada any.


Tothom vol ser a la línia de sortida. Els professionals saben que, fins a 2015, el sector ja haurà creat 70.000 llocs de treball, les grans empreses treballen en crear prototips per estar preparats, els emprenedors munten negocis especialitzats en un sector ple de nínxols i, és clar, les universitats volen formar diplomats en aquesta matèria.

11/11/14

Els quioscos de Barcelona i província oferiran wi-fi gratis

Més de 200 quioscos de Barcelona oferiran wi-fi gratis als ciutadans i turistes gràcies a un acord al qual han arribat l'Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província (APVPBP) i la companyia Gowex. El servei s'estrenarà coincidint amb la celebració del Mobile World Congress, el dilluns 24 de febrer.


Els ciutadans només hauran d'acostar-se als quioscos participants (la iniciativa comença amb 14, però ben aviat seran 70 i s'espera arribar a 200 punts en venda en pocs mesos) i connectar-se a la xarxa FREEWifiGOWEX. També podran connectar-se a la wi-fi des de l'aplicació d'aquesta companyia experta en aquesta connexió.

Els usuaris podran connectar-se les 24 hores del dia, sense límits de temps, a una velocitat de descàrrega de 512 kb per segon. Existeix una opció premium per a aquells clients que vulguin navegar més ràpid.

Barcelona se suma així a un projecte que funciona des de fa temps en altres ciutats espanyoles com Madrid, Granada, Sevilla o Bilbao.

"Es tracta d'oferir un servei a la ciutat i als ciutadans i col·laborar en el desenvolupament de Barcelona com a Smart City puntera a nivell internacional", ha apuntat la presidenta de l'APVPBP, Cristina Anés.


Gowex ofereix connexió wi-fi gratuïta en més de 80 ciutats, entre elles París, San Francisco o Nova York.