TREBALLS DE RECERCA

Premi Fundació Gaspar Espuña-CETT 2013

El passat dijous 17 d’octubre la Ivet Pubill Ambrós, acompanyada de Jordi Bladé -tutor del treball de recerca- i de la Directora del centre, van assistir a l’acte d’entrega dels setens premis als millors treballs de Batxillerat en l’àmbit del turisme i l’hoteleria, promoguts per la Fundació Gaspar Espuña-CETT.El jurat, format per representants de la Fundació Gaspar Espuña-CETT, d’institucions turístiques i d’ensenyament del país, de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT, de l’Agència Catalana de Joventut i per professors de centres de batxillerat, després d’una primera selecció en què van classificar vuit treballs de recerca, van passar a una segona fase que va consistir en la convocatòria, l’1 de juliol, dels vuit autors els quals van haver de defensar oralment el seu projecte davant d’aquest Jurat. Un cop escoltats els candidats i analitzat l’informe de l’Equip Tècnic Especialitzat, el jurat va escollir com a mereixedors dels Premis a:


Primer premi: “Amb el mòbil pel món”, de Júlia Cots Capell, de l’institut Lo Pla d’Urgell, de Bellpuig de Lleida.

Segon premi: “Disseny d’un panell informatiu alimentat amb energia fotovoltaica a Ascó, Ribera d’Ebre”, d’Ivet Pubill Ambrós, de l’institut de Flix.

Tercer premi: “Benvinguts a Palamós i guia turística”, de Raquel Hidalgo Freixa, de l’escola Vedruna de Palamós.
 


Quant al premi de la Ivet el jurat va destacar que s’atorgava el premi pel disseny d’un aparell informatiu turístic alimentat amb energia fotovoltaica a més del disseny d’una pàgina web d’emmagatzematge d’informació local, del pressupost del projecte i una proposta d’implantació als catorze pobles de la Ribera d’Ebre. Els membres del jurat es congratulen per la qualitat del treball de recerca, es valora l’exhaustiu i rigorós treball tant en l’àmbit tecnològic com en la recerca de la informació, la seva sostenibilitat, la seva viabilitat econòmica i ressalta la visió estratègica del desenvolupament d’aquest projecte a tots els pobles de la comarca.

El premi va consistir en un ajut econòmic de fins un màxim de 2.000 euros pel cost dels estudis universitaris que cursa l’alumna. Un disc dur multimèdia per al professor tutor i un val de 500 euros per al centre per adquirir material educatiu.

Cal remarcar que l’acte fou presidit pel M. Hble. Sr. Artur Mas i Gavarró, President de la Generalitat de Catalunya, qui feu entrega dels premis i va inaugurar oficialment el curs a més de les noves instal·lacions del CETT.

 Premi CERE 2013

El treball "Disseny d'un panell informatiu alimentat amb energia fotovoltaica a Ascó, Ribera d'Ebre", de l'alumna de l'Institut de Flix Ivet Pubill Ambrós, fou el guanyador del IV Concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre.

Els dos treballs finalistes foren "Risc, perillositat i exposició sísmica a la població de Tivissa", de Sara Pena Castellnou, de l'Institut Julio Antonio, de Móra d'Ebre; i "Estudi dels rellotges de torre de la Ribera d'Ebre. Mecànica i tecnologia a partir del s. XIX", de Jordi Castellví Soriano, de l'Institut de Flix.

El veredicte es va conèixer divendres, 24 de maig, a mitja tarda, en un acte celebrat a les dependències del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a Móra d'Ebre, que estigué presidit pel vicepresident i conseller de Cultura del Consell Comarcal, Ferran Bladé, i el president del CERE, Josep Antoni Collazos. Així mateix, entre el públic, hi eren presents els autors dels diversos treballs que optaven al premi i professors dels respectius centres d'ensenyament i així mateix familiars d'alguns dels alumnes.

En aquesta edició del concurs van participar-hi un total de dotze treballs, procedents dels instituts Julio Antonio, de Móra d'Ebre; Ramon Berenguer IV, d'Amposta; Martí i Franquès, de Tarragona; i l'Institut de Flix. El jurat va estar constituït per Josep Moragrega, Teresa Castelló i Montserrat Anguera; aquesta última fou l'encarregada de llegir l'acta del veredicte.

Els premis consisteixen en una beca de 300 euros per al treball guanyador, i la subscripció gratuïta durant dos anys a les publicacions del CERE tant per qui ha estat l'autora del treball guanyador, com per als dos finalistes. En aquesta edició, també s'ha lliurat als finalistes dos publicacions del CERE. A més, els tutors de l'alumnat guardonat rebran un diploma acreditatiu de reconeixement.

 XI Premi Ramon Calvo 2013El passat dijous 25 d’abril la Sala d'Exposicions Ramon Calvo de Deltebre va acollir l'acte de lliurament del XI Premi Ramon Calvo i Fundació Catalunya- La Pedrera de recerca i investigació que premia els treballs de recerca de l’alumnat de secundària de les Terres de l'Ebre.

Els quatre finalistes, de entre 39 projectes de recerca presentats, van exposar els seus treballs al jurat i finalment els guanyadors van ser, en la branca humanística i social, Blanca Fumadó del Col·legi Sagrada Família de Tortosa amb el treball La mort. Un camí més i, en la branca tècnica i científica, la Ivet Pubill, del nostre institut, amb el treball Disseny d'un panell informatiu alimentat amb energia fotovoltaica a Ascó (Ribera d'Ebre).


Els altres dos finalistes van ser en la branca humanística i social, Maria Fontanet de l'IES Deltebre amb el treball Panxampla, més que un mite i, en la branca tècnica i científica, Esther Sancho de l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar amb el treball Micorizes. Una opció per augmentar la producció de conreus.

L'acte de lliurament dels premis va estar presidit pel periodista Victor Sorribes acompanyat de l'Alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, Xavier Bas en representació de l'Obra Social de Fundació Catalunya- La Pedrera, el Director dels Serveis Territorials d'Educació, Toni Martí, i la directora de l'IES Deltebre Maria Antònia Sabaté, entre d'altres autoritats.

Tota la comunitat educativa de l’institut de Flix s’ha de sentir orgullosa d’aquest nou premi que reconeix el treball d’una alumna del nostre centre, però també remarca la feina feta pels professors i tutors dels treballs de recerca, en particular en aquesta ocasió la bona orientació de Jordi Bladé.

En temps de crisi de valors, de desmotivació en l’estudi i el treball, reconeixements d’aquesta mena han de servir per a donar exemple a l’alumnat dels nostre institut que s’ha de perseverar i que el futur passa per tenir una bona formació. D’altra banda, malgrat les retallades d’ensenyament i el poc reconeixement social a la nostra tasca, aquests premis mostren el compromís del professorat i esdevenen el millor aparador per a l’institut de Flix.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada