9/12/13

SORTIDA A LA CIUTAT DE TERRASSA 3r ESO



El passat 29 d’octubre, els alumnes de 3r d’ESO van realitzar una sortida a la ciutat de Terrassa amb dos objectius: un d’esportiu i l’altre de tecnològic.

L’activitat esportiva consistia en un entrenament pràctic de l’esport d’hoquei herba a les instal·lacions de club Atlètic Terrassa. Des de les 10,30 h fins a les 13 h van estar practicant aquest esport amb tres monitors d’aquest club, treballant conceptes com: aprendre els fonaments de l´hoquei mitjançant jocs simplificats, la conducció, el llançament, la passada, tir a porta i, per acabar, uns partits per competir entre ells.






A la tarda, i després de dinar, van anar al Museu de la Ciència i la Tècnica on vam realitzar una visita guiada per grups.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya té 22.200 m2 de superfície total, dels quals 11.000 m2 corresponen a l'antiga nau de producció, de planta rectangular, del Vapor Aymerich, Amat i Jover. En aquesta gran sala on es troben avui les exposicions permanents Enérgeia, La Fàbrica Tèxtil, Homo Faber i El Transport, està coberta per un peculiar sostre en forma de dents de serra. Les habituals formes rectes d'aquest tipus de sostre, però, van ser reinterpretades per l'arquitecte Muncunill amb 161 voltes catalanes campaniformes, les quals s'aguanten gràcies a 300 columnes de ferro fos, que servien també com a baixants d'aigua i com a suport dels embarrats, els enginys que transmetien la força de la màquina de vapor a totes les màquines de la fàbrica.





Els conceptes treballats han estat: 

Disseny arquitectònic de l’edifici: L'edifici del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Vapor Aymerich, Amat i Jover, representa la millor obra arquitectònica industrial modernista del país.

Principi de funcionament de la fàbrica: El Vapor (denominació que prové de la utilització de la màquina de vapor com a força motriu) acollia tot el procés industrial de transformació de la llana, des de la seva entrada en flocs fins a la seva sortida en teixits acabats.

Valoració de les condicions laborals de l’època: La nova classe social obrera es veié sotmesa a unes condicions de treball que feien molt difícil la seva supervivència. A l'inici de la industrialització els obrers treballaven 12, 14 i 16 hores diàries a canvi d'un sou que era fixat de manera unilateral i arbitrària pel patró.
 
Visita a les exposicions permanents i temporals:

- Mentora Alsina. VISITA VIRTUAL del laboratori d´un científic.
- Homo Faber. La revolució neolítica, fins als inicis de la industrialització.
- Energia. Experiències pràctiques i interactives sobre l'energia.
- El Transport i motos Montesa. Col·lecció d'automòbils, camions, motors, avions, motos i          bicicletes.
- Àrea d'Interpretació del Mnactec. Espai multifuncional que permet apropar els visitants al patrimoni industrial.
- La Fàbrica Tèxtil. Tot el procés industrial complet de la llana.
- El cos humà. El nostre cos és un conjunt de més de quaranta mil milions de cèl·lules, organitzades en òrgans i teixits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada